Gerolsteiner Mineraalwater

Feiten & Geschiedenis

Als u aan Duitsland denkt, komen waarschijnlijk snelle auto’s en bier het eerst in uw gedachten. Maar er is een ander kwaliteitsproduct waar Duitsland beroemd om is, namelijk natuurlijk bruisend mineraalwater.

Dit is uw kans om meer te weten te komen over een werkelijk uniek mineraalwater: Gerolsteiner. Het is niet alleen het populairste mineraalwater in Duitsland, maar het biedt ook tal van interessante feiten en opwindende verhalen.

Wat maakt het mineraalwater van Gerolsteiner zo bijzonder?

Het mineraalwater van Gerolsteiner dankt zijn bijzondere kenmerken aan het unieke geologische karakter van de Vulkaaneifel. Een mineraalwater van de hoogste kwaliteit ontstaat hier dankzij de uitzonderlijke combinatie van natuurlijk koolzuur (dat zijn oorsprong vindt in prehistorische vukanische activiteit) en dolomietgesteente (dat bekend staat om zijn rijkdom aan mineralen). Het is het natuurlijk koolzuur dat er voor zorgt dat het mineraalwater de waardevolle mineralen, in het calcium- en magnesiumrijk dolomietgesteente, kan oplossen en opnemen. Daarom zijn Gerolsteiner Sprudel en Medium van nature uit hoog gemineraliseerd. Ze beïnhouden vooral calcium, magnesium en bicarbonaat. Deze evenwichtige mineralisatie zorgt voor een natuurlijk frisse smaak.

Naar boven


Het ontstaan van Gerolsteiner mineraalwater

Geen enkel mineraalwater is gelijk. De hoeveelheid en de samenstelling van de mineralisatie hangt af van de gesteentes, die het water doorlopen heeft. Duitslands meest geliefde mineraalwater, komt uit een bronnengebied in de Vulkaaneifel, dat in zijn geologische samenstelling uniek is.

Meer bepaald in de regio van Gerolstein ontmoet het natuurlijke koolzuur van vulkanische oorsprong in de diepe ondergrond het dolomietgesteente (een calcium - en magnesiumrijk kalkgesteente). Het koolzuur lost het waardevolle calcium en magnesium op uit het dolomietgesteente. Zo ontstaat een mineraalwater met een premium kwaliteit.

Naar boven


Duitse kwaliteit sinds 1888

Gerolsteiner is een mineraalwater van uitstekende kwaliteit. Maar wat maakt het eigenlijk zo speciaal? Het antwoord: het smaakt goed en het doet u goed. Vanwege de vulkanische oorsprong ervan, bevat Gerolsteiner bruisend mineraalwater zijn eigen waardevolle mineralen zoals calcium, magnesium en bicarbonaat.  
En dankzij de uitgebalanceerde inhoud aan calcium, magnesium en bicarbonaat, smaakt Gerolsteiner mineraalwater noch zout, zuur of bitter; maar aangenaam natuurlijk en neutraal.

Het in stand houden van deze geweldige kwaliteit heeft bij Gerolsteiner altijd de grootste prioriteit gehad, en nu nog steeds. Dat is de reden dat de deskundigen bij Gerolsteiner zorgvuldig toezicht houden op elke individuele productiestap: van de bron tot de fles, van het etiketteren tot het laden. Op deze manier kan Gerolsteiner garanderen dat het mineraalwater dat u drinkt uit één van de flessen dezelfde kwaliteit heeft als bij de bron: fris en zuiver!

Als het om kwaliteitsgarantie gaat, voldoet Gerolsteiner niet enkel aan de strenge wettelijke eisen. Er worden ook elke dag tot 300 waterstalen genomen om een ideale mineraalverhouding te garanderen alsook het hoogste niveau van zuiverheid. Voorts voeren gerenommeerde instituten en laboratoria regelmatig tests uit.

Naar boven


Vanuit Duitsland de wereld in

De geschiedenis achter Gerolsteiner mineraalwater gaat ver terug: Gerolsteiner heeft sinds 1888 geweldig mineraalwater "Made in Germany" geleverd. Toen Gerolsteiner Sprudel GmbH werd opgericht in 1888, werd mineraalwater nog gevuld in kruiken van klei. In de loop van de geschiedenis speelde Gerolsteiner vaak een pioniersrol bij innovaties op de Duitse watermarkt: in 1998 lanceerde Gerolsteiner de eerste herbruikbare PET-fles en in 2011 was Gerolsteiner het eerste mineraalwaterbedrijf dat zijn water in glazen flessen van 1 liter afvulde.

Het behouden van een internationale focus is echter altijd van groot belang geweest voor Gerolsteiner. Reeds gedurende de beginjaren van de onderneming begon de verkoop van haar premium mineraalwater in het buitenland. Eerst in de V.S.(1890), daarna in Australië (1895), gevolgd door de Benelux (1980), Japan (2004) en vele andere landen.

Dankzij de vulkanische oorsprong en de daaruit resulterende uitstekende kwaliteit, is Gerolsteiner er in geslaagd waterdrinkers in meer dan 35 landen over de hele wereld voor zich te winnen en is ondertussen zelfs Europa's nummer 1 geworden in de categorie merkproducten in het segment natuurlijk bruisend mineraalwater.

In 2012 heeft Gerolsteiner haar inspanningen opgevoerd, als Duitslands grootste mineraalwaterexporteur, met de lancering van het nieuwe 0.33 l licht-glazen fles op de internationale markten. Een perfecte aanvulling van de internationale portfolio.

Naar boven


Soorten water

Aangezien natuurlijk mineraalwater één van de strengst gecontroleerde voedsel- en drankproducten ter wereld is, vereist het een officiële goedkeuringszegel. Deze zegel schrijft voor, dat het water wordt geput uit een ondergrondse bron en wordt gebotteld in zijn oorspronkelijke zuivere vorm direct bij de bron. Om de stabiliteit van de mineraalinhoud en de constante kwaliteit te verzekeren, moet natuurlijk mineraalwater regelmatig worden gecontroleerd door onafhankelijke instanties.

Bronwater daarentegen, wordt ook verkregen uit ondergrondse waterbronnen en wordt ook direct bij de bron gebotteld; maar de mineraleninhoud ervan hoeft echter niet constant te zijn, noch is een officiële zegel van goedkeuring vereist. Bronwater mag geen geur hebben, het moet een aanvaardbare smaak hebben en een lage microbiologische verontreiniging.

Gezuiverd water hoeft niet van natuurlijke oorsprong te zijn. Het kan afkomstig zijn uit diverse bronnen zoals er zijn: kraanwater, zout water, mineraalwater of een mengsel ervan. Aangezien gezuiverd water niet gebonden is aan een speciale bron, kan het overal worden geproduceerd, gebotteld en aangeboden worden in niet-gebottelde vorm zoals bijvoorbeeld van de kraan. Anders dan mineraalwater, hoeft het geen enkele officiële zegel van goedkeuring te dragen.

Naar boven