Stefaan Engels: „The Marathonman“ (liep 365 marathons in 365 dagen)

Gezondheidsvoordelen

Water is een essentiële voedingsstof voor ons lichaam en het belangrijkste levensmiddel. Water drinken is de gezondste manier om te hydrateren. Gerolsteiner verfrist het gehele lichaam en voorziet het van waardevolle mineralen.

Hydratatie

Gemiddeld genomen kun je stellen, dat het lichaam van een volwassene uit 60 % water is samengesteld. Water is aanwezig in bijna alle cellen van ons lichaam. Water is dus kwantitatief gezien ons belangrijkste macronutriënt. Daarom kun je stellen dat water drinken essentieel is voor het goed functioneren van ons lichaam.

Water is in feite, het zuiverste natuurlijke middel om te hydrateren. Het bevat geen calorieën, geen suiker en geen toegevoegde chemische produkten. Water drinken is essentieel om het dagelijkse vochtverlies te compenseren. Voldoende hydrateren draagt gewoonweg bij tot een significante verbetering van de levensstijl.


Vele waardevolle mineralen, verfrissende smaak

Gerolsteiner Sprudel en Medium behoren van nature uit tot de hoogst gemineraliseerde mineraalwaters in hun soort; nl. 2.500mg per liter.

Typisch voor het mineraalwater van Gerolstein in de Vulkaaneifel, is de natuurlijke grote hoeveelheid aan calcium, magnesium en bicarbonaat. Dank deze evenwichtige mineralisatie heeft het mineraalwater ook zijn harmonische smaak. Gerolsteiner smaakt goed en doet goed.

Naar boven


Calcium

Calcium is de kwantitatief belangrijkste mineraalstof in het menselijk lichaam. In totaal is er ongeveer één kilogram calcium in ons lichaam opgeslagen; 99% daarvan bevindt zich in onze beenderen. Zoals het geval is bij andere mineralen, kan het door ons organisme niet zelf geproduceerd worden. Bijgevolg moeten we de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid via ons voedsel tot ons nemen. Het lichaam kan het in mineraalwater reeds opgeloste calcium, uiterst goed opnemen. De natuurlijke beschikbaarheid van calcium uit mineralwater is minstens zo goed als het calcium dat zich in melk bevindt.

 

Magnesium

Magnesium is -zoals alle mineralen en sporenelementen- een essentiële voedingsstof. Dit betekent, het menselijk lichaam heeft magnesium nodig, maar kan het niet zelf produceren. De dagelijkse behoefte aan magnesium bedraagt 350 tot 400 mg. Dus moeten we het via onze voeding opnemen. Bij het sporten of tijdens stress-situaties wordt er veel magnesium verbruikt. Magnesiumrijk mineraalwater zorgt voor een optimale aanvulling.

 

Bicarbonaat

Bicarbonaat is een natuurlijk bestanddeel van ons mineraalwater. Het is in ons mineraalwater verbonden met mineralen zoals calcium en magnesium. Doordat bicarbonaat, zuurneutraliserend werkt, zorgt het voor een aangename neutrale en natuurlijke smaak van het Gerolsteiner mineraalwater.

  Gerolsteiner Sprudel San Pellegrino Perrier Spa Barisart Chaudfontaine bruisend Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid*
calcium 348 mg/l 179 mg/l 155 mg/l 5,5 mg/l 65 mg/l 800 mg/l
magnesium 108 mg/l 52 mg/l 6 mg/l 1,9 mg/l 18 mg/l 375 mg/l
bicarbonaat 1,816 mg/l 239 mg/l 445 mg/l 18 mg/l 305 mg/l -
  Gerolsteiner Naturell Evian Vittel Spa Reine Chaudfontaine niet bruisend Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid*
calcium 125 mg/l 80 mg/l 240 mg/l 4,5 mg/l 65 mg/l 800 mg/l
magnesium 44 mg/l 26 mg/l 42 mg/l 1,3 mg/l 18 mg/l 375 mg/l
bicarbonaat 577 mg/l 360 mg/l 384 mg/l 15 mg/l 305 mg/l -

*Wij oriënteren ons naar de richtlijnen van de Europese Unie en het Duitse voedingsagentschap (DGE).

 

Wil je meer weten over de mineralisatie van Gerolsteiner en andere mineraalwaters?
Doe dan de vergelijking op:www.mineral-calculator.com


Geheim van schoonheid: mineraalwater

Wat is het bekendste schoonheidsgeheim ter wereld ?

Precies: mineraalwater drinken, mineraalwater drinken, mineraalwater drinken ! Het zijn niet alleen de topmodellen die dit zeggen, wanneer je ze ziet met een fles mineraalwater in de hand; ook alle voedingsspecialisten zulen dit bevestigen.

Naar boven