Gerolsteiner Mineraalwater

Feiten & Geschiedenis

Als u aan Duitsland denkt, komen waarschijnlijk snelle auto’s en goed bier het eerst in uw gedachten. Maar er is een ander kwaliteitsproduct waar Duitsland beroemd om is, namelijk natuurlijk bruisend mineraalwater.

Dit is uw kans om meer te weten te komen over een werkelijk uniek mineraalwater: Gerolsteiner. Het is niet alleen het populairste mineraalwater in Duitsland, maar het biedt ook tal van interessante feiten en opwindende verhalen.

DE RIJKDOM VAN DE VULKANISCHE EIFEL

Luchtfoto van de vulkanische Eifel

De streek waar Gerolsteiner mineraalwater vandaan komt, de vulkanische Eifel in Duitsland, heeft een uniek geologisch karakter. Een mineraalwater van de hoogste kwaliteit ontstaat hier geleidelijk dankzij de unieke combinatie van koolzuur uit prehistorische vulkanische activiteit en dolomietgesteente, dat bekend staat om zijn rijkdom aan mineralen.

Terwijl het water zijn weg vindt door de diverse rotslagen, wordt elke druppel Gerolsteiner op natuurlijke wijze verzadigd van koolzuur. Dit is een belangrijk proces, aangezien het koolzuur het water in staat stelt de kostbare mineralen en sporenelementen uit de dolomietrotsen te absorberen.

Het water verzamelt zich op een diepte van wel 200 meter, nadat het door diverse rotslagen wordt gefilterd, waarbij het zijn zuiverheid en frisheid behoudt dankzij het koolzuur. Om dit niveau van natuurlijke zuiverheid te behouden wordt het direct bij de bron gebotteld. Gerolsteiner mineraalwater is dus werkelijk een wonder van de natuur, het is alsook natuurlijk zuiver en beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Naar boven


DUITSE KWALITEIT SINDS 1888

Gerolsteiner laadlocatie

Gerolsteiner is een mineraalwater van uitstekende kwaliteit. Maar wat maakt het eigenlijk zo speciaal? Het antwoord: het smaakt goed en het doet u goed. Vanwege de vulkanische oorsprong ervan, bevat Gerolsteiner bruisend mineraalwater zijn eigen waardevolle mineralen zoals calcium, magnesium en bicarbonaat.  
En dankzij de uitgebalanceerde inhoud aan calcium, magnesium en bicarbonaat, smaakt Gerolsteiner mineraalwater noch zout, zuur of bitter – maar aangenaam natuurlijk en neutraal.

Het in stand houden van deze geweldige kwaliteit heeft bij Gerolsteiner altijd de grootste prioriteit gehad, en nu nog steeds. Dat is de reden dat de deskundigen bij Gerolsteiner zorgvuldig toezicht houden op elke individuele productiestap – van de bron tot de fles, van het etiketteren tot het laden. Op deze manier kan Gerolsteiner garanderen dat het mineraalwater dat u drinkt uit één van de flessen dezelfde kwaliteit heeft als bij de bron: fris en zuiver!

Als het om kwaliteitsgarantie gaat, voldoet Gerolsteiner niet enkel aan de strenge wettelijke eisen. Er worden ook elke dag tot 300 waterstalen genomen om een ideale mineraalverhouding te garanderen alsook het hoogste niveau van zuiverheid. Voorts voeren gerenommeerde instituten en laboratoria regelmatig tests uit.

Naar boven


VANUIT DUITSLAND DE WERELD IN

Gerolsteiner waterwereldkaart

De geschiedenis achter Gerolsteiner mineraalwater gaat ver terug: Gerolsteiner heeft sinds 1888 geweldig mineraalwater “Made in Germany” geleverd. Toen Gerolsteiner Sprudel GmbH werd opgericht in 1888, werd mineraalwater nog gevuld in kruiken van klei. In de loop van de geschiedenis speelde Gerolsteiner vaak een pioniersrol bij innovaties op de Duitse watermarkt: in 1998 lanceerde Gerolsteiner de eerste herbruikbare PET-fles en in 2011 was Gerolsteiner het eerste mineraalwaterbedrijf dat zijn water in glazen flessen van 1 liter afvulde.

Het behouden van een internationale focus is echter altijd van groot belang geweest voor Gerolsteiner. Reeds gedurende de beginjaren van de onderneming begon de verkoop van haar premium mineraalwater in het buitenland. Eerst in de V.S.(1890), daarna in Australië (1895), gevolgd door de Benelux (1980), Japan (2004) en vele andere landen.

Dankzij de vulkanische oorsprong en de daaruit resulterende uitstekende kwaliteit, is Gerolsteiner er in geslaagd waterdrinkers in meer dan 35 landen over de hele wereld voor zich te winnen – en is ondertussen zelfs ’s werelds nummer 1 geworden in de categorie merk-producten in het segment natuurlijk bruisend mineraalwater.

In 2012 heeft Gerolsteiner haar inspanningen opgevoerd, als Duitslands grootste mineraalwaterexporteur, met de lancering van de nieuwe 0.33 l licht-glazen fles op de internationale markten. Een perfecte aanvulling van de internationale portfolio rond de 0.75 l licht-glazen fles, gelanceerd in 2011.

Naar boven


SOORTEN WATER

Aangezien natuurlijk mineraalwater één van de strengst gecontroleerde voedsel- en drankproducten ter wereld is, vereist het een officiële goedkeuringszegel. Deze zegel schrijft voor, dat het water wordt geput uit een ondergrondse bron en wordt gebotteld in zijn oorspronkelijke zuivere vorm direct bij de bron. Om de stabiliteit van de mineraalinhoud en de constante kwaliteit te verzekeren, moet natuurlijk mineraalwater regelmatig worden gecontroleerd door onafhankelijke instanties.

Bronwater daarentegen, wordt ook verkregen uit ondergrondse waterbronnen en wordt ook direct bij de bron gebotteld. De mineraleninhoud ervan hoeft echter niet constant te zijn, noch is een officiële zegel van goedkeuring vereist. Bronwater mag geen geur hebben, het moet een aanvaardbare smaak hebben en een lage microbiologische verontreiniging.

Gezuiverd water hoeft niet van natuurlijke oorsprong te zijn. Het kan afkomstig zijn uit diverse bronnen zoals kraanwater, zout water, mineraalwater of een mengsel ervan. Aangezien gezuiverd water niet gebonden is aan een speciale bron, kan het overal worden geproduceerd, gebotteld en aangeboden worden in niet-gebottelde vorm zoals van de kraan. Anders dan mineraalwater, hoeft het geen enkele officiële zegel van goedkeuring te dragen.

Naar boven